silmalaakari

Silmälääkärit

Silmälääkärin tarkastuksessa on suositeltavaa käydä 45 ikävuoden jälkeen joka kolmas vuosi. Nuoremmille riittää tarkastus viiden vuoden välein ‒ ellei tiedossa ole silmäsairauksille altistavia riskitekijöitä, kuten perussairauksia (esim. diabetes) tai perinnöllisiä riskejä (esim. suvussa esiintyvä glaukooma). Silmälääkäriin kannattaa kuitenkin hakeutua aina, kun havaitsee silmissään jotain oireita.

Meillä Valkealinnan Optiikalla silmälääkärin rutiinitutkimukseen sisältyy lasivahvuuksien tarkastus ja näöntarkkuuden tutkiminen. Silmälääkärimme tutkii silmän eri osat, mittaa silmänpaineen ja diagnosoi mahdolliset silmäsairaudet. Tarvittaessa annamme lähetteen jatkohoitoon. Lisäksi vastaanotolla voidaan tehdä pieniä toimenpiteitä, kuten vierasesineiden poistoa, kyynelkanavan huuhtelua jne.

Myymälöissämme suoritettu silmälääkärin tutkimus on Kela-korvauksen piirissä. Vierailemalla Valkealinnassa silmälääkärin vastaanotolla säästyt lisäksi toimistomaksulta.

Valkealinna
Hallituskatu 17, Oulu
puh. 08 311 4843
ma 9.00–18.00, ti–pe 9.00–17.30,
la 9.00–14.00
Ideapark
Ritaharjuntie 49, Oulu
puh. 050 462 5451
ma–pe 10.00–20.00, la 10.00–18.00,
su 12.00–18.00
Kuusamo
Kitkantie 6, Kuusamo
puh. 040 742 5121
ma–pe 9.00–17.00
Limingantulli
Nuottasaarentie 1, Oulu
puh. 050 383 8884
ma–pe 10.00–18.00, la 10.00–16.00
Silmälääkäri Markku Teiramaa

Markku Teiramaa ottaa asiakkaita vastaan Valkealinnan Hallituskadun ja Kuusamon myymälöissä. Kokemusta on kertynyt silmälääkärinä jo yli 15 vuoden ajalta. Myös leikkaustaustaa löytyy, sillä Teiramaa on suorittanut viitisentuhatta kaihileikkausta sekä lisäksi glaukooma- ja karsastusleikkauksia. Tärkeintä vinkkiä on helppo noudattaa: "Silmälääkärillä kannattaisi käydä kolmen vuoden välein – iästä riippumatta. Tällöin jää kiinni usein piileviä silmäsairauksia, joihin voidaan puuttua aikaisemmassa vaiheessa."

Silmälääkäri Tapani Palosaari

Tapani Palosaari on valmistunut silmätautien erikoislääkäriksi Oulusta vuonna 2000. Hän on toiminut 15 vuoden ajan OYS:n verkkokalvokirurgian sekä verkkokalvosairauksien vastuuhenkilönä ja konsulttina (senior retina consultant). Verkkokalvopotilaiden leikkaamisen lisäksi Tapani opettaa silmätauteihin erikoistuvia lääkäreitä ja lääketieteen opiskelijoita. Haastavatkin tapaukset ovat tuttuja: "Verkkokalvon irtauma, diabeettinen retinopatia, silmänpohjan rappeumat, makulareikä, makulan ryppykalvo, silmänpohjan kasvaimet, tulehdukset ja silmävammat on tavallisimpia ongelmia potilaillani."

Silmälääkäri Satu Länsman

Satu Länsmanille voi varata aikoja Ideaparkin ja Limingantullin Prisman myymälöihin. Lisäksi Satu työskentelee sairaalassa poliklinikalla ja suorittaa plastisia leikkauksia. Lapsiasiakkaat ovat erityisen toivottuja ja alle 8-vuotiaiden lasten näköhän tutkitaankin aina silmälääkärin toimesta. Toisinaan kiusallisiinkin vaivoihin saattaa löytyä apu helposti: "Usein allergiaoireiksi luultuja silmäoireita helpottaa kuivia silmiä kosteuttavat tipat."

Silmälääkäri Rauni Siik

Rauni Siik on tehnyt yli 25 vuoden uran Oulussa niin potilastyön kuin tutkimuksenkin parissa. Erityisesti alkava silmänpainetauti ja diabeetikoiden silmien terveys ovat hänen vahvuusalueitaan. On hyvä huomata, että koneella otettu kuva ei kerro koko totuutta silmän terveydestä: "Usein ajatellaan, että se kertoo nopeasti kaiken tarvittavan silmästä, mutta tosiasiassa silmänpohjan reuna-alueet jäävät salakavalasti tutkimuksen ulkopuolelle. Nämä voidaan nähdä ainoastaan silmälääkärin tutkiessa silmän tila ja terveys manuaalisesti." Rauni pitää vastaanottoa Limingantullin Prisman myymälässä.